Sacred Love

Jun
5
2004
Budapest, HU
Heroes Squarewith Unknown
Share
Sting és félmillió hallgatója...

Minden elõzetes várakozást felülmúlóan, több mint félmillióan látogattak el a brit könnyûzenei állócsillag, Sting ingyenes budapesti koncertjére, amelyet a T-Mobile mobilszolgáltató jóvoltából tartottak a Felvonulási téren.

Sting az 1997-ben indított Kapcsolatok koncertsorozat csillagaként érkezett Magyarországra. Közel kétórás koncertjén negyedszázadot felölelõ életmûvébõl csendültek fel dalok, szinte kivétel nélkül örökzöld slágerek. Az elõadás elsõ felében ízelítõt adott új albuma, a 'Sacred Love' anyagából, majd következhettek az igazi nagyágyúk. Elhangzott a 'Fragile', a legendás 'Englishman in New York', az 'If I Ever Lose My Faith In You', míg a sort a 'Desert Rose' és a számtalan formában feldolgozott 'Every Breath You Take' zárta. A Gordon Sumner néven anyakönyvezett 53 éves Sting a közönség kérlelésének eleget téve még egyszer színpadra lépett, hogy egy kellemes, romantikus dallal kívánjon jóéjszakát az ország minden tájáról érkezõ lelkes közönségnek. Sting természetesen élõzenekar kísérte az estén.

A programot a magyar könnyûzenei élet prominens személyiségei vezették fel, régiek és újak egyaránt. Egy-egy szám erejéig feltûnt a színpadon Horváth Charlie, Zsédenyi Adrienn, Váczi Eszter, Geszti Péter, Somló Tamás, Hajós András, Pély Barna, a Megasztár két döntõse: Tóth Veronika és Oláh Ibolya, valamint a roma hangvirtuóz Emilio. A mûvészeket a 19 tagú, Budapest Jazz Orchestra nevet viselõ banda kísérte.

A hazaiak után, közvetlenül Sting elõtt, a meghívott vendég, Suzanne Vega lépett fel, aki lágyabb hangzások kedvelõinek szolgált talpalávalóval.

(c) Népszabadság
Comments
0

PHOTOS

img
img
img
img
img
img
img