Summoner's Tales

Mar
16
1993
Rotterdam, NL
Sportspalais Ahoy
1
Share
Sting herhaalt zichzelf, maar wel met smaak...

De verrassing is ere en beetje af bij Sting. De flirts met klassieke muziek en jazz, hoe bijzonder of gewaagd ook, hebben een vaste plaats gekregen binnen de musiek van deze 41-jarige Engelsman.

Mede daardoor lijkt nieuwe CD 'Ten Summoner's Tales' van de exzanger van The Police weinig meer dan een bezinksel van acht jaar musiceren op het solopad. Eeen pas op de plaats. Maar ook al herhaalt Sting zichzelf, hij doet het met smaak.

Dit geldt eveneens voor het concert van Sting in Ahoy'. Op het handjevol niuuwe nummers na verschilde de show niet wezenlijk van zijn vorige. Zelfs de drie begeleidende muzikanten waren dezelfde gebleven: Dominic Miller (gitaar), David Sancious (toetsen) en Vinnie Colaiuta (drums). Niettemin klonk de muziek fris en bespeelde Sting de zaal soepeltjes. Alsof de popstar net zijn 10,000 kilometerbeurt achter de rug had.

Sting had er zin in. Dat bleek al bij het openingsnummer 'If I Ever Lose My Faith In You', waarbij hij lustig over het podium op en neer huppelde. Ook de versie van 'Penny Lane', een hit van de Beatles, sprak boekdelen. Het nummer was duidelijk hoorbaar niet gerepeteerd, maar juist dat gaf het een extra dimensie. Sting speelde in Rotterdam - zoveel was duidelijk - om het plezier van het spelen zelf.

Waar andere popsterren hun onzekerheid trachten te verhullen met een lawine aan videobeelden en een stortbul aan lichten en lasers, koos Sting voor soperheid. Ook in muzikaal opzicht: het kwartet bleef in dienst van de liedjes spelen. Er werd in Ahoy' getoverd met minder gebruikelijke maatsoorten en akkoorden, maar alles maakte desondanks een toegankelijke indruk.

Spijtig is alleen dat Sting altijd dezelfde nummers uit zijn erfenis van The Police ten gehore brengt. In Rotterdam warden de fans voor de zoveelste keer getrakteerd op 'Message In A Bottle' en 'Roxanne'. Maar het moet worden gezegd: xelfs die nummers vertolkte hij enthousiasme. Zijn muziek mag dan niet meer de schok van het nieuwe hebben, Sting stond tenminste weer even op het toneel al seen bezielde en overtuigende popster.

(c) Algemeen Dagblad by David Kleijwegt
Comments
1
posted by mikannika
I was here
I remember i was here. I think it was with my wife. I still have the tickets so propably I liked it...
Newer comments    1 - 1 of 1    Older comments

PHOTOS

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img