Sacred Love

Nov
2
2004
Rotterdam, NL
Sportspalais Ahoywith Chris Botti
Share
Muziek Sting - Liefdesapostel in Ahoy'...

De wereldverbeteraar in Sting heeft - voorlopig? - plaatsgemaakt voor de liefdesapostel. Geen spitse opmerkingen over de Amerikaanse verkiezingen daarom bij het eerste inhaalconcert van de Britse popveteraan (53) in het afgeladen Ahoy'. Evenmin verwijzingen naar de brute moord op toch medekunstenaar Theo van Gogh eerder op de dag in Amsterdam. Wel heel veel muzikale variaties op het allermooiste dat er thans voor hem als wijzere krasse knar bestaat, de heilige liefde.

Sting moest in mei zijn 'Sacred Love' Tour onderbreken (en onder meer in Rotterdam op het laatste nippertje verstek laten gaan) wegens een keelontsteking, die hem toen al geruime tijd parten speelde. Achteraf zullen de fans daar niet rouwig om zijn, omdat het half jaar uitstel beloond bleek met een Gordon Sumner (ware naam) in bloedvorm.

Meteen al bij de opening 'Send Your Love' toonde hij een ouderwetse gretigheid, die hij vervolgens bijna twee uur lang zou vasthouden. Wanneer zijn hese stem hem even dreigde in de steek te laten, riep hij slim de hulp in van zijn even enthousiaste achterban. Zoals bij het inzetten van 'Roxanne', dat schier eindeloos werd uitgesponnen als stond de speciale behandeling symbool voor Stings inmiddels overbekende voorkeur voor een urenlang voorspel in bed.

Het terugvallen op het 11,000-koppige koor was verre van riskant, omdat het voormalige hoofd van The Police toch weer zwaar leunde op het gouden repertoire uit de twee voorbije decennia. Met dien verstande dat al die vertrouwde krenten (als 'Every Little She Does Is Magic, 'Fragile', 'Fields Of Gold', 'Englishman in New York') extra sappig werden opgediend. Deels dankzij de royale speelruimte die geregeld werd gegund aan de jazzy instrumentalisten in zijn zevenkoppige begeleidingsgroep (met name gitarist Dominic Miller).

Verrassende gastoptredens, zoals eerder op deze tournee van Annie Lennox en Herbie Hancock, bleven uit. Wel kwam support act Chris Botti, gedurende de 'Brand New Day' Tour van vier jaar geleden nog gewoon bandlid, nog heel even voorbij flitsen voor een korte trompetsolo.

Beduidend indrukwekkender was evenwel de vocale krachttoer van koorzangeres Joy Rose, die zodoende aan de zijde van de blonde maestro 'Whenever I Say Your Name' als enig nieuwe(re) nummer tot spontaan publiekssucces verhief.

(c)De Gelderlander by Louis de MoulinSting volledig in ban van de liefde...

De wereldverbeteraar in Sting heeft (voorlopig?) plaatsgemaakt voor de liefdesapostel. Geen spitse opmerkingen over de Amerikaanse verkiezingen daarom gisteravond bij het eerste inhaalconcert van de Britse popveteraan (53) in het afgeladen Ahoy'. Evenmin verwijzingen naar de brute moord op toch medekunstenaar Theo van Gogh eerder op de dag in Amsterdam. Wel heel veel muzikale variaties op het allermooiste dat er thans voor hem als wijzere krasse knar bestaat, de heilige liefde.

Sting moest in mei zijn 'Sacred Love Tour' onderbreken (en onder meer in Rotterdam op het laatste nippertje verstek laten gaan) wegens een keelontsteking, die hem toen al geruime tijd parten speelde. Achteraf zullen de fans daar niet rouwig om zijn, omdat het half jaar uitstel beloond bleek met een Gordon Sumner (ware naam) in bloedvorm. Meteen al bij de opening 'Send Your Love' toonde hij een ouderwetse gretigheid, die hij vervolgens bijna twee uur lang zou vasthouden. Wanneer zijn hese stem hem even dreigde in de steek te laten, riep hij slim de hulp in van zijn even enthousiaste achterban. Zoals bij het inzetten van 'Roxanne', dat schier eindeloos werd uitgesponnen als stond de speciale behandeling symbool voor Stings inmiddels overbekende voorkeur voor een urenlang voorspel in bed.

Het terugvallen op het 11,000 koppige koor was verre van riskant, omdat het voormalige hoofd van The Police toch weer zwaar leunde op het gouden repertoire uit de twee voorbije decennia. Met dien verstande dat al die vertrouwde krenten (als 'Every Little She Does Is Magic', 'Fragil', 'Fields Of Gold', 'Englishman in New York') extra sappig werden opgediend. Deels dankzij de royale speelruimte die geregeld werd gegund aan de jazzy instrumentalisten in zijn zevenkoppige begeleidingsgroep (met name gitarist Dominic Miller).

Verrassende gastoptredens, zoals eerder op deze tournee van Annie Lennox en Herbie Hancock, bleven uit. Wel kwam support act Chris Botti, gedurende de 'Brand New Day Tour' van vier jaar geleden nog gewoon bandlid, nog heel even voorbij flitsen voor een korte trompetsolo. Beduidend indrukwekkender was evenwel de vocale krachttoer van koorzangeres Joy Rose, die zodoende aan de zijde van de blonde maestro 'Whenever I Say Your Name' als enig nieuwe (re) nummer tot spontaan publiekssucces verhief.

(c) Rotterdam Dagblad by Louis Du Moulin
Comments
0

PHOTOS

img
img
img
img
img
img
img
img